Čišćenje laptopa Novi Sad

Čišćenje laptopa od prašine

Čišćenje laptopova od prašine predstavlja svakodnevni proces u našem servisu. Svaki laptop posmatramo kao individuu, i ophodimo se prema njemu sa pažnjom kao da je naš. Korisnici često zanemare simptome kod laptopova kao što su pregrejavanje ili čak i gašenje laptopa. Ukoliko ne reaguju na vreme, može doći do mnogo gorih posledica. Cilj nam je da Vam približimo kada treba da donesete Vaš laptop na čišćenje, koji su mogući uzroci, kako sami da prepoznate da li je neophodno čišćenje, kakav je postupak čišćenja laptopa i naravno posledice koje možete izbeći ukoliko na vreme reagujete.

Kada odneti laptop na čišćenje?

Ukoliko primetite da  ventilator na Vašem uređaju ispušta Vama nepoznate i različite zvukove  od onih na koje ste navikli ili se greje, znak je da je vreme da očistite Vaš laptop. Kod nas ste uvek prvi i nema potrebe za čekanjem, uštedite na dragocenom vremenu, dođite i uverite se sami u naš kvalitet i profesionalnost.

Povoljno čišćenje laptopova u Novom Sadu

Često nas ljudi pitaju kada treba da obave servis na svom laptopu i koja cena je u pitanju. Stalno se trudimo da cene budu korektne u odnosu na konkurenciju , zato i imamo uvek aktuelne akcije čišćenja od prašine po povoljnim cenama. Mi nudimo čišćenje laptopova po upola nižim cenama, čišćenje nije toliko mala stvar ukoliko ste tako čuli, da bi očistili svu prašinu moramo rasklopiti laptop u delove kako bi bili sigurni da negde nije zapalo ni zrno prašine i kasnije vam pravilo nelagodnosti. Ono što obuhvata čišćenje prašine odnosi se na:

 1. temeljno čišćenje kulera od prašine,
 2. kompletno čišćenje kućišta laptopa,
 3. čišćenje rešetke, svih komponenti i  rashladne grane,
 4. čišćenje tastature,
 5. nanošenje nove termičke paste na procesor i grafički čip,
 6. zamena termal pad-a na grafičkom čipu,
 7. podmazivanje ventilatora i čišćenje alkoholom,
 8. testiranje laptopa pri opterećenju, nakon čišćenja pomoću određenih programa.

Koje su moguće posledice neredovnog čišćenja laptopa?

Kao što u medicini važi izreka, bolje sprečiti nego lečiti, isto se može primeniti kada je reč o funkcionalnosti laptopa i njegovog veka trajanja kako bi sprečili da ne dođe do komplikacija kao što su: pregrevanje procesora ili grafičkog čipa, odvajanje BGA čipa od matične ploče, restartovanje sistema i konstantno gašenje. Preporuka je da sami ne otvarate laptop da ne bi došlo do većeg oštećenja njegovih osetljivih komponenti i da ne izgubili šrafove koji su sitni i koji povezuju strukturu laptopa.

Koliko često je potrebno čišćenje laptopa?

Čišćenje laptopa preporučujemo na svakih šest meseci do godinu dana (ukoliko  ranije nastanu promene donesite i pre napomenutog roka jer je moguće da kod nekih laptopova prašina se skuplja veoma brzo u zavisno koliko često ga koristite).

Kako da sami testirate pregrevanje laptopa?

Testiranje je veoma jednostavno čak i za priučene korisnike. Možete preuzeti i instalirati HWMonitor kako bi proverili temperaturu procesora. Ukoliko je temperatura iznad 60°C, onda je to znak da dolazi do pregrevanja laptopa i da je neophodno čišćenje od prašine. Naravno postoje i procesori kod kojih  je normalna temperatura do 70°C, dakle, sve što prelazi navedenu temperaturu je kritična tačka i najbolje bi bilo odložiti rad na laptopu i doneti ga na hitnu intervenciju kod nas. Alternativni programi za testiranje toplote-pregrevanja su još i:

 1. Core temp,
 2. SpeedFan,

Stručni savet servisera: Ukoliko se ne snalazite sa testiranjem toplote na Vašem laptopu, donesite kod nas u servis i mi ćemo to umesto Vas obaviti i očistiti kompletno sve komponente unutar laptopa. Garantujemo da će nakon servisa Vaš laptop raditi kao da ste ga danas  izneli novog iz radnje.

Koja je cena čišćenja laptopa?

Cena čišćenja laptopa kod nas je:

 • 1.200 RSD za laptopove koji imaju poklopac iznad kulera, zato što čišćenje znatno kraće traje i
 • 2.500 RSD za laptopove koji se ceo rasklapaju (Najviše je ovakvih modela)

ciscenje-laptopa-novi-sad

 

 • Čišćenje laptopa Novi Sad

 • Čišćenje laptopova Novi Sad

 • Čišćenje laptopa cena

 • Cena čišćenja laptopova

 • Čišćenje laptopa od prašine