Popravka LCD, LED i TFT monitora

Kod kvara monitora , u najvećem broju slučajeva u pitanju su problemi  sa  procesorskom pločom, invertorom ili panelima sa lampama. Nažalost TFT i LCD monitori podležu različitim kvarovima, ali se ti kvarovi najčešće mogu brzo,uspešno i povoljno otkloniti. Popravka monitora je uglavnom jednostavnija,isplativija i brža opcija  nego kupovina novog.

Najčešći tipovi popravki koje naši serviseri vrše na monitorima svih marki i dimenzija su zamena elektirčnih kola, dioda i drugih električnih komponenti,zamena procesora na monitoru, zamena CCFL lampi, menjanje displeja i promena kondenzatora.

LCD (Liquid Crystal Display) monitori postaju sve popularniji za korišćenje usled visokog kvaliteta, modernog dizajna i pristupačne cene. U grupu LCD monitora spadaju i TFT monitori .Oni nemaju katodnu cev, već tečne kristale između staklenih ploča. Oni ne troše mnogo elektirične energije i zahvaljujući tankom dizajnu ekrana zauzimaju manje prostora na radnoj površini. Pojedini delovi TFT monitora su potrošni materijal i potrebno je vršiti njihovu zamenu čim uređaj počne da pokazuje  neuobičajeno ponašanje.

  • Popravka LED monitora

  • Popravka LCD monitora

  • Popravka TFT monitora