Tablet Servis Novi Sad

Mi smo jedini tablet servis u Novom Sadu!

Mi smo jedini tablet servis u Novom Sadu koji poseduje kvalitetnu opremu, delove za sve modele tableta i znanje koje je neophodno za servisiranje i popravku tablet uređaja.

Zašto je popravka tableta složen zadatak?

Da bi izvršili dijagnostiku kvara potrebno je najpre pažljivo rastaviti tablet uređaj. Mnogi serviseri se ne bave popravkom tableta zbog osetljivosti Touch Screen-a i ekrana koji vrlo lako pucaju ukoliko se ne rastavljaju pažljivo.

Serviser koji izvršava popravku tableta mora da bude maksimalno koncentrisan i pažljiv. Važnu ulogu igraju i profesionalno osvetljenje, preciznost, strpljenje, kao i praktično i teorijsko znanje.

Koje popravke radimo na tablet uređajima?

  • Zamena ekrana (LCD panela) na tabletu
  • Zamena Touch Screen-a na tabletu
  • Zamena micro USB konektora
  • Zamena DC konektora
  • Popravka matične ploče na tabletu
  • Reinstalacija sistema za tablet uređaje
  • Ostali kvarovi

Ukoliko se i Vama pokvario tablet, ne bacajte ga, već posetite nas na našoj adresi i mi ćemo Vam popraviti tablet uređaj u najkraćem mogućem roku.

Pokvareni tablet nam možete dostaviti i preko pošte ili kurirske službe, ali prethodno nas obavezno pozovite.

USLUGA UGRADNJE TOUCH PANELA i USLUGA UGRADNJE LCD PANELA

Najčešći kvarovi na svim vrstama tablet uređaja su oštećenja touch panela, odnosno prednjeg stakla ili oštećenje LCD panela , odnosno ekrana. Tablet uređaji su najosetljiviji na svojoj najvećoj površini. Ako je tablet ispao i puklo je samo gornje staklo, nikako se ne preporučuje da nastavite sa korišćenjem tablet-a čak i kada reaguje na dodir, jer postoji izvesna mogućnost da se preko oštećenja stakla ošteti i LCD ekran koji se nalazi ispod. U zavisnosti od modela tablet-a cena ugradnje se kreće od 1.200din do 3.700din.Kriterijum je obimnost i kompleksnost potrebnog posla oko zamene.Na nekim modelima zamena je komplikovanija i zahteva više vremena, pa je i cena kod tih modela veća. Vreme koje je potrebno za ovu popravku zavisi od toga da li se touch odnosno LCD poručuju od domaćeg dobavljača, u kom slučaju nam je potrebno par dana, kako bi nam deo pre svega stigao zatim bio ugrađen i testiran.Za touch-eve i LCD panel-e nekih marki i modela tablet uređaja ne postoje dobavljači na našem tržištu.U takvim slučajevima potreban deo poručujemo od našeg dobavljača iz inostranstva , ali tada vremenski period isporuke iznosi od 15 do 30 radnih dana.Ukoliko imamo polovan LCD odnosno touch za Vaš tablet, napravićemo Vam ponudu popravke sa novim delom i ponudu sa polovnim delom.

DIJAGNOSTIKA KVARA/PROVERA STEPENA OŠTEĆENJA TABLET UREĐAJA

Kada donesete svoj tablet uređaj u naš servis, prvo ćemo uraditi dijagnostiku i detaljno testiranje kako bismo dobili precizan uvid u softversko i hardversko stanje uređaja.Za dijagnostikovanje nam je potreban jedan dan ,a u ekstremnim slučajevima kod komplikovanijih kvarova kod kojih je potrebno duže testiranje uređaja,moguće je da potraje par dana.Nakon toga Vas kontaktiramo i obaveštavamo o vrsti popravke koju je potrebno izvršiti i ceni.Ukoliko pristanete na popravku,pristupamo defektaži kvara. . I pored toga što naši serviseri najviše vremena izgube na testiranja utvrđujući poreklo i vrstu kvara, izlazimo svojim klijentima u susret i ne naplaćujemo dijagnostiku za tablet uređaje.

USLUGA ZAMENE MICRO USB KONEKTORA

Ukoliko ste polomili USB konektor i ne možete da punite bateriju, primetili ste da se konektor klima ili je upao unutra, u tom slučaju nije bezbedno koristiti tablet uređaj bez obzira što neki tablet-i imaju mogućnost dodatnog punjena preko DC konektora. Ne reskirajte već nam donesite uređaj na popravku, jer taj labav konektor može da izazove veću štetu kao što je na primer kvar matične ploče na koju je pričvršćen. Šteta je veća, a postoji i verovatnoća da tu ploču više nećete moći da popravite. Micro USB je standard koji se mnogo koristi u nekoliko različitih industrija u okviru potrošačke tehnologije. Konektor odgovara bilo kom uređaju koji ima standardni micro USB port. Zamena micro USB konektora na tablet računarima je svakodnevni proces koji uspešno obavljamo u našem servisu. Ovaj posao ne može raditi svako, jer zahteva visoku stručnost, koncentrisanost, preciznost i iskustvo.Cena popravke micro USB konektora se formira za svaki konkretan model tablet-a, kriterijum je obimnost i kompleksnost posla potrebnog oko zamene.Vreme potrebno za ovu vrstu popravke je jedan do dva dana, u zavisnosti od količine posla u servisu.Slobodno nas pozovite i raspitajte se za cenu popravke konkretnog modela tablet-a ili posetite naš servis.

ZAMENA FIRMWARE-A/SOFTVER-A

Problemi softverske prirode su takođe jedna od čestih pojava.Neki od simptoma su uglavnom „bagovanje“ touch-a, pokazivanje lažnog procenta potrošnje baterije, tablet ne može da se upali,obaveštenja o prisustvu virusa itd.Kod softverskih problema se vrši ubacivanje novog Firmware-a. Cena ove popravke se formira za svaki konkretan model tablet-a. Slobodno nas pozovite i raspitajte se za cenu popravke konkretnog modela tablet-a ili posetite naš servis.Čitav proces zamene softvera ne traje dugo ali zbog testiranja uređaja nakon popravke, potrbno je ostaviti tablet u servisu dva do tri dana.

POPRAVKA MATIČNE PLOČE TABLETA

Neki od najčešćih uzroka kvara na matičnoj ploči tablet-a su različita fizička oštećenja nastala padom tablet-a.Kada Vam ispadne tablet zbog siline udarca dolazi do naglog pomeranja komponenti u kućištu (Ploča,baterija itd) pri čemu veoma lako nastaju oštećenja matične ploče.Kvašenje tableta takođe za posledicu može imati kvar na matičnoj ploči, ali ga mogu izazvati i rasklimani konektori ukoliko nastavite da koristite tablet i ne pristupite popravci na vreme. Donesite svoj tablet uređaj u naš servis, mi ćemo ga testirati i utvrditi da li je popravka matične ploče moguća i isplativa.